Food Systemsinternational course, full time
- Degree
- Master's degree
- Master
- Standard period of study (amount)
- 4 semesters
- Location
- Stuttgart-Hohenheim
- Deadlines
- June 2026 (Germans and inhabitants)
- June 2026 (EU)
- March 2026 (Non-EU)
Overview and admission
Study Type
graduate
Admission semester
Winter Semester only
Area of study
- Agricultural Science
- Food Technology
- Economic Sciences, Economics
Focus
Food System, Agricultural Engineering, Agricultural Engineering, Precision Nutrition, Food Business Management, Food Processing, Innovation, Entrepreneurship
Annotation
Im Master-Studiengang Food Systems beschäftigst du dich mit den verschiedenen Aspekten des Lebensmittelsystems. Während deines Studiums an drei renommierten europäischen Hochschulen erhältst du tiefgreifende Einblicke in das gesamte Lebensmittelsystem und kannst gleichzeitig deine individuellen Schwerpunkte gemäß persönlichem Studienpfad setzen. Durch die enge Verzahnung von unternehmerischen Elementen und praxisnahen Projektarbeiten mit Industriepartnern des EIT-Food-Konsortiums sowie weiteren Akteuren entwickelst du praktische Fähigkeiten, die den Anforderungen der Arbeitswelt optimal gerecht werden – von Start-ups bis hin zu großen multinationalen Unternehmen.
Admission requirements
Admission regulations: https://www.uni-hohenheim.de/en/food-systems-masters
Lecture period
- 01.04.2025 - 12.07.2025
- 13.10.2025 - 31.01.2026
Application deadlines
Winter semester (2025/2026)
Application deadline for Germans and inhabitants
Until 25.06.2026
Deadlines for International Students from the European Union
Until 25.06.2026
Deadlines for international students from countries that are not members of the European Union
Until 30.03.2026
Enrollment deadline for Germans and foreign students
No information
Tuition fees
Tuition fees
Languages of instruction
Main language
English